Givt Collecteren


Givt is een app op je smartphone waarmee je kunt bijdragen aan collectes.

Voor onze gemeenteleden wordt het gebruik van de Givt App afgebouwd, omdat bij gebruik van de Achthoek App de volledige gift, zonder aftrek van kosten, naar het collectedoel gaat.

Voorbereiding voor het gebruik
Om te kunnen geven met de Givt App moet je een smartphone hebben waarop de Givt App is geïnstalleerd. De Givt App is gratis te downloaden in de App Store van Apple (iOS) of in Google Play (Android). Na installatie van de App moet eenmalig een aantal instellingen worden gedaan, dat wijst vanzelf. 

Twee mogelijkheden tot geven
Je kunt in De Achthoek op twee manieren met de Givt App geven:

  • kies voor de kerk waaraan je wilt geven (De Achthoek is al voorgeselecteerd als je in onze kerk bent)
  • door het inscannen van de QR-code, bijvoorbeeld op Kerkdienst Gemist 

Je gift is anoniem
De instantie waaraan je geeft kan je gegevens nooit zien. De gift is dus volledig anoniem. Je kunt nooit worden benaderd met vragen hierover. Een fijn gevoel voor je privacy. Het geven met Givt lijkt veel op het geven van contant geld, het warme gevoel van geven blijft intact.

Givt werkt samen met Kerkdienst Gemist
Beluister je een dienst van De Achthoek via Kerkdienst Gemist, dan kun je geven via de Givt button geheel rechtsonder in het scherm. Als je hierop drukt, verschijnt er een QR-code. Het eenvoudig scannen van deze code met je smartphone via de Gift App zorgt ervoor dat de ingeven bedragen automatisch worden overgemaakt naar De Achthoek.

Je giften en de belastingdienst
Een voordeel van geven met de Givt App is dat je via de app een overzicht kunt opvragen van al je giften aan ANBI-geregistreerde organisaties. Dit overzicht wordt naar je gemaild en kan worden gebruikt bij je belastingaangifte. Voor de belastingdienst is dit een geaccepteerde werkwijze. Givt is dus ook een prima middel ter vervanging van de oude vertrouwde collectebonnen.

Hoe worden de bedragen afgeschreven van je rekening?
Givt werkt samen met SlimPay voor het razendsnel verwerken van de transacties. SlimPay is gespecialiseerd in het verwerken en machtigen van automatische incasso's. SlimPay staat onder toezicht van de Nederlandse Bank en overige Nationale Europese Banken. Na registratie ontvang je van SlimPay een contract per e-mail waarin de door jou gegeven machtiging wordt bevestigd. Dit houdt in dat zij je gedane giften wekelijks van je rekening mogen afschrijven.

Hoe veilig is Givt?
Alle transacties werken met een machtiging en kunnen altijd worden teruggedraaid, mocht er iets niet kloppen. Alle transacties worden per week verzameld en daarna verstuurd over verbindingen voor bankverkeer die qua beveiliging voldoen aan de meest moderne technologieën. Givt is daarom extra veilig, omdat de daadwerkelijke transactie niet plaatsvindt op het moment van geven, maar op een later tijdstip.

Waar kunt je de Givt app gebruiken?
De Givt app is sterk in opkomst, er zijn al circa 1000 kerken aangesloten en ook aan veel goede doelen kun je geven door eenvoudig je smartphone bij de collectebus te houden. De gever blijft anoniem en heeft altijd een duidelijk overzicht van zijn donaties.


De missie van De Achthoek

De Achthoek wil een levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap zijn, waar we elkaar ondersteunen in het vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer en waar we ons geloof willen verdiepen en vieren.

Levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap

Vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer

Verdiepen en vieren van ons geloof