(Periodieke) giften, legaten, notarieel


Kerkgenootschappen die deelnemen aan Kerkbalans zijn erkend als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s).

Giften aan goede doelen of ANBI’s - dus ook je bijdrage aan Kerkbalans en giften via apps of overboekingen - zijn (deels) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Indien je meer dan 1% van je verzamelinkomen en tevens meer dan € 60 aan giften per jaar geeft, is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar.

Als je in een overeenkomst vastlegt dat je tenminste 5 jaar een vast bedrag aan de kerk wilt schenken, is je gift volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Informatie hierover kun je krijgen bij de administrateur kerkelijke bijdragen.

Het RSIN/ fiscaal nummer van De Achthoek is 800867002.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen dan nemen we contact met je op.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht

  Dit contactformulier is beveiligd met reCAPTCHA v3 van Google. Dit is een onzichtbaar spamfilter. Om te bepalen of de bezoeker een robot is of niet, worden er tracking cookies geplaatst. Google’s privacybeleid en servicevoorwaarden zijn hierbij van toepassing.


  De missie van De Achthoek

  De Achthoek wil een levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap zijn, waar we elkaar ondersteunen in het vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer en waar we ons geloof willen verdiepen en vieren.

  Levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap

  Vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer

  Verdiepen en vieren van ons geloof