Predikant ds. Loes Kraan

Met ingang van 1 september 2022 ben ik als ambulant predikant de gelederen van Protestantse Gemeente ‘De Achthoek’ komen versterken. In eerste instantie voor een periode van een jaar, met mogelijkheid van verlenging.

Mijn taken bestaan uit: pastorale zorg bij crisis (zoals dat heet), pastorale zorg aan ouderen, ondersteuning van het jeugdwerk, activiteiten voor de midden generatie helpen opzetten en voorgaan in kerkdiensten. Dit alles binnen het vastgestelde beleid van De Achthoek. Aangezien ik dus geruime tijd in uw midden aanwezig en actief zal zijn, wil ik mij hier alvast aan u voorstellen.

Mijn naam is Loes Kraan en als predikant werkzaam in Apeldoorn (voor de Grote Kerk aan de Loolaan). Mijn werk bestaat hier voornamelijk uit het verlenen van pastorale zorg en het voorgaan in kerkdiensten. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf in het begeleiden bij afscheid en (andere) levensvragen. In mijn arbeidzame leven heb ik veel verschillende werkkringen opgezocht: van kerkelijke gemeentes tot zorginstellingen en van onderwijs tot aan pioniersplekken en stadsprojecten. Je kunt wel zeggen dat ik van verandering en van uitdaging houd en graag leer van anderen.

Sinds 2020 ben ik ook werkzaam als ambulant predikant, in dienst van de landelijke kerk. In dit mooie werk kan ik al mijn opgedane ervaring en kennis inzetten om een gemeente te helpen in een overbruggingsperiode. Om samen met kerkenraad en gemeenteleden hopelijk een aantal stappen verder te komen, richting de toekomst.


De missie van De Achthoek

De Achthoek wil een levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap zijn, waar we elkaar ondersteunen in het vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer en waar we ons geloof willen verdiepen en vieren.

Levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap

Vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer

Verdiepen en vieren van ons geloof