Fietspuzzelrit – Wie is de Slimste Mens van De Achthoek?

Het mooie weer komt eraan en daar zijn we met z'n allen hard aan toe. Tijd om er actief op uit te trekken. Daarom hebben we een leuk evenement bedacht voor iedereen die er op de fiets op uit kan trekken. Een mooie gelegenheid voor een dagje vermaak en genieten met je gezin, een goede vriend / vriendin of kennis.

Tot 1 augustus organiseren we een fietspuzzeltocht. Iedereen die het leuk vindt, kan hieraan meedoen. Je mag zelf de dag en het tijdstip bepalen. Door niet met z'n allen tegelijk van start te gaan, is dit evenement coronaproof. Jannie en Henk Hazeleger hebben dit uitje bedacht en de route en puzzels voor ons uitgewerkt. De fietstocht is circa 25 kilometer lang en gaat vanaf de kerk door onze prachtige landelijke omgeving richting De Glind en weer terug naar de kerk.

Je komt over allerlei leuke weggetjes en paden, die velen van ons niet zullen kennen. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Je komt bijvoorbeeld door het Melissenpad. Een ware belevenis met allerlei bijzonder bezienswaardige en creatieve kunstwerken. De kinderen mogen ermee spelen en ook de volwassenen komen aan hun trekken met alle grappige kronkels van de maker. Je kijkt je ogen uit en ziet telkens weer nieuwe dingen. De bedenker van al dit fraais heeft zich uitgeleefd met voornamelijk oude materialen afkomstig van de boerderij en de boerenwereld.

Een andere bezienswaardigheid is Hoeve Groot Zandbrink. Een mooi uitstapje om rond te kijken naar allerlei historische voorwerpen en een kopje thee of koffie te drinken. Ook zijn er onderweg voldoende zitmogelijkheden om een rustpunt in te bouwen of een picknick te houden. In De Glind kom je langs het Schateiland, een prachtige plek om te genieten van het natuurschoon. Voor de kinderen een mooie gelegenheid om het pontje, de kabelbaan en de uitkijktoren te verkennen. Een klein stukje vanaf het Schateiland komen we bij Grand Café Glindster met een unieke natuurspeelplaats, ook leuk voor de kinderen.

Door mee te doen aan de puzzelrit strijd je voor de titel 'De slimste mens van De Achthoek'. Het gaat uiteraard om de hoogste eer, maar daarnaast kun je ook een prijsje in de wacht slepen. Mocht je het puzzelen niet zien zitten, dan kun je ook alleen de fietstocht gaan rijden, er is immers voldoende te beleven onderweg. De Achthoekers zullen dan nooit weten hoe slim je echt bent.

Doe mee met de fietspuzzeltocht of ga de fietstocht rijden. Fijn naar buiten en heerlijk bewegen. We kijken er nu al naar uit om jullie ervaringen te horen. We hebben er zin in!

Hoe werkt de fietspuzzeltocht?

De route is een rondje door onze mooie landelijke omgeving. We starten vanaf De Achthoek en maken een fietsronde vanaf Scherpenzeel naar De Glind en weer terug. Neem ook de tijd om op je gemak rond te kijken op plaatsen die je interessant vindt. Er is veel te zien langs de route.

Iedere deelnemer gaat op pad met een routebeschrijving en een controlekaart. Deze documenten kun je op deze pagina downloaden en daarna printen om mee te nemen.

In de routebeschrijving is de route duidelijk aangegeven. Fiets rustig, hou het overige verkeer in de gaten en geniet van de mooie omgeving.

In de tekstkaders staan leuke wetenswaardigheden over de omgeving.

In de routebeschrijving staan ook opdrachten. Iedere opdracht helpt je een code te ontdekken. Als je deze code hebt gevonden, zoek je een rustige plek langs de route.

De codes geven je toegang tot de puzzels, die je op moet lossen.

De code voer je in op www.de8hoek.nl/.. . Achter de / zet je de gevonden code. Is de code 999, dan geef je in: www.de8hoek.nl/999

Je krijgt dan een puzzel te zien. Het antwoord op de puzzelvraag noteer je in het aangegeven vak op de controlekaart.

Daarna vervolg je de route.

Na de fietstocht doe je de controlekaart in de brievenbus bij De Achthoek.

We wensen alle deelnemers veel fiets- en puzzelplezier


De missie van De Achthoek

‘De Achthoek’ wil een levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap zijn, waar we elkaar ondersteunen in het vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer en waar we ons geloof willen verdiepen en vieren’.

Levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap

Vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer

Verdiepen en vieren van ons geloof

INLOGGEN