De Achthoek is ook een officiële trouwlocatie


Trouwplannen? Aanstaande bruidsparen die op zoek zijn naar een bijzondere trouwlocatie in Scherpenzeel, moeten serieus denken aan De Achthoek voor hun burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk. Ons gebouw is in 2020 door de Gemeente Scherpenzeel aangewezen als 'Huis der Gemeente'. Dit houdt in dat De Achthoek aan alle eisen voldoet voor het voltrekken van huwelijken en registreren van partnerschappen.

Bij ons is veel mogelijk. Het kan gaan om alleen een burgerlijk of een kerkelijk huwelijk. Steeds meer bruidsparen zoeken echter naar een combinatie van die twee. Dan wordt vaak gesproken van een huwelijksceremonie, compleet met allerlei toebehoren. Denk hierbij aan een bijzondere entree van het bruidspaar, live muziek of feestelijke onderdelen tussen het burgerlijk en het kerkelijk huwelijk. Ook bieden we de mogelijkheid om de ceremonie te ondersteunen met een beamerpresentatie en vast te leggen via een livestream met opnamemogelijkheid.

Ons kerkgebouw is in principe beschikbaar voor iedereen met trouwplannen of plannen tot registratie van een partnerschap. Kom vrijblijvend eens praten over de mogelijkheden en neem contact op met de coördinator van de kosters.


De missie van De Achthoek

De Achthoek wil een levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap zijn, waar we elkaar ondersteunen in het vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer en waar we ons geloof willen verdiepen en vieren.

Levende, open, gastvrije en liefdevolle gemeenschap

Vinden, volgen en vertegenwoordigen van Jezus Christus, onze Heer

Verdiepen en vieren van ons geloof